Hvad vil vi med Bramming?

Hvad vil vi med Bramming?
Jævn skole med jorden, lød det provokerende i overskriften forleden. Den har givet genlyd her i Bramming. Godt for det. Vi er nemlig nødt til at turde tage diskussionen om, hvad vi vil med vores by og egn. Er to store folkeskoler nødvendigvis det rigtige til evig tid? Er det i orden at byde vort personale, elever og forældre utidssvarende rammer i en tid med ny skolereform og fremtids-udfordringer?
Er det godt nok med lap på lap og klud på klud?
Nej, mener jeg som formand for Lokalrådet i Bramming. Lad os kravle op i helikopteren og sætte det lange lys på. Det er den diskussion, jeg gerne vil have, og som eksempel herpå nævnte jeg på Byforums møde i onsdags, at Bakkevejens Skole er nedslidt og ikke klar til fremtiden. Derfor er det én af de diskussioner, vi nu skal turde tage.
Ikke at den skal jævnes med jorden i morgen, men hvis ikke Lokalrådet går ind i den debat – hvad er Lokalrådet så til for?
Der er andre visioner i vores katalog, og det skal vi i dialog med økonomiudvalg og byråd om. Bramming er ikke en energimetropol eller Nordens ældste by med rige kulturskatte.
Bramming er Bramming. Sig selv. En mellemstor by i Esbjerg Kommune, hvor det er godt at bo og leve. Hvor vi har et mangfoldigt foreningsliv, et aktivt handelsliv, der i det daglige efterkommer alle de ønsker, byens og egnens familier har. Vi har et trygt miljø for børn, voksne og ældre, gode undervisningstilbud og en fornuftig infrastruktur. Vi har et dynamisk erhvervsliv i fremgang. Vi skal også have vores del af de kommunale bevillinger og den udvikling, som vores helt centrale og unikke beliggenhed i en smuk natur lægger op til.
Derfor: Kom ind i debatten om visionen for Bramming fremtid. Med byfornyelses-millionerne er vi på vej.
Jørgen Holberg

/ Flere nyheder

7

Spærring af viadukten

Esbjerg Kommune skal i gang med en større renovering af viadukten ved Gørdingvej i Bramming.
Arbejdet kræver, at viadukten bliver spærret fra mandag den 16. april og mindst 4 måneder frem. Der kommer information om nærmere slutdato for projektet, når projektet er igangsat, da der er flere ukendte faktorer, som kan påvirke tidsplanen for projektet.

Spærringsstedet vises med rød markering på kortet ovenfor.

Større køretøjer får omkørsel via viadukten i Gørding pga. højdebegrænsninger på andre viadukter i nærheden, der krydser banen på strækningen.
Almindelig trafik vil dog ikke få lige så lang omkørsel. Denne får mulighed for at krydse banen via Viadukten.

Budgetforslagsønsker til budget 2018

Budgetforslagsønsker til budget 2018 fra lokalrådet i Bramming. I henhold til nedenstående forslag fremsender lokalrådet i Bramming i uprioriteret rækkefølge forslag til budget 2018. Vi vil endnu en gang sige tak for bevillingen til områdefornyelse m.v. i Bramming,...

Borgermøde om byfornyelse

Invitation til borgermøde om byfornyelse - Vil du være med til at præge udviklingen af Bramming bymidte i de kommende år? Esbjerg Kommune og Bramming Byforum inviterer til borgermøde om den forestående byfornyelse i Bramming bymidte Tirsdag den 13. juni 2017 kl. 19.00...

/ Kommende lokalrådsmøder

  • 19. april 2017
  • 17. maj 2017
  • 21. juni 2017
  • 20. september 2017
  • 18. oktober 2017
  • 15. november 2017
  • 20. december 2017

/ Seneste projekt