Deltag når Bramming Lokalråd afholder årsmøde d. 20. marts 2024 – du kan få indflydelse på byens udvikling. Alle er velkomne til at deltage.

Projekt – Skøjtesøen

af | 29. mar 2017 | Igangværende projekter

Projekt – Skøjtesøen

Sidste nyt omkring skøjtesøen

Renovering af området omkring begge søer forventes påbegyndt foråret 2018.

Kilde: Bramming Ugeavis

Lokalrådet har været til møde med kommunens folk for at drøfte byfornyelse. Tvillingesøerne Skøjtesøen-Ishockeysøen var et af emnerne.

Lokalrådsformand Jørgen Holberg kan huske dengang for 30-40 år siden, da han kunne skøjte sammen med sine to drenge på Skøjtesøen nede ved idrætspladsen i Bramming. Nu mødes man med “Færdsel på isen forbudt” både på Skøjtesøen og på Ishockeysøen.

Klimaændringer har nemlig gjort, at søerne kun meget sjældent fryser til. Men de trænger til en hovedrengøring.

En spadseretur hernede afslører nemlig et misligholdt grønt område midt i Bramming. Et område, der har betydet noget for brammingenserne i generationer og stedet, hvor der stadig holdes Sct. Hans aften:

– Men ærlig talt, siger Jørgen Holberg:

– Nu møder man en sø, hvor det flyder med grene, blade og andet affald. Stierne er ikke holdt, trapperne er på det nærmeste groet efter og så videre. En spadseretur er ikke, hvad den var!

Frygter tørlægning

Derfor har Lokalrådet været til møde med folk fra kommunen, fordi brammingenserne frygter, at kommunen tørlægger søerne i stedet for at rense dem op, lægge stabilt grus på stierne, rense trapperne – og i det hele taget vedligeholde området, så det igen kan blive et yndet sted for en aftentur med eller uden hund, en søndagspicnic eller et udflugtssted for dagplejemødre, børnehaver og andre.

– Et par borde og bænkearrangementer ville også være et løft, og vi drømmer ligeledes om nogle redskaber og løbestier med belysning, så området indbyder til udendørs motion, siger Jørgen Holberg, der godt kan se området som et af de elementer, der skal bruges byfornyelsesmidler på.

– Men kommunen har altså også en forpligtelse!

Ingen midler

Fra kommunalt hold har man i dialogen med Lokalrådet påpeget, at en effektiv rensning af søerne løber op i 3-400.000 kroner og skal gentages med få års interval. I det hele taget er det en årlig driftsudgift, som man ikke bare lige kan finde midler til i budgettet. Det samme gælder de øvrige ønsker om en opgradering af Brammings grønne perle.

– Vi er fortsat opsat på, at Bramming skal være en grøn by, og vi kunne jo godt tænke os, at man går ind og overvejer et grønt bånd, så man fortsætter hele vejen langs Høe bæk, som løber forbi Syrenvej, Gyvelvej, Søparken, Stengården og Kildeparken – videre til Stengården og Kileparken – videre til Nygårdsparken og Engparken og så munde ud i Jernbanegade oppe ved baneviadukten, fastslår Jørgen Holberg.

/ Flere projekter

7

/ Kommende lokalrådsmøder

  • 19. april 2017
  • 17. maj 2017
  • 21. juni 2017
  • 20. september 2017
  • 18. oktober 2017
  • 15. november 2017
  • 20. december 2017

/ Seneste projekt

Gadebelysning på Bakkevej

Gadebelysning på Bakkevej

Lokalrådet arbejder på at forbedre gadebelysningen på Bakkevej på begge sider langs boldbanerne